UITGELICHTE TAFELSCHIKKING
De Droomtafel
Hoe ziet de ideale eettafel eruit van iemand die zijn leven aan de schoonheid wijdt? Serax vroeg het aan de jonge, Antwerpse fotograaf Anton Fayle. Zijn antwoord: een georganiseerde chaos met een vleugje brutalisme geïnspireerd door de pracht van Indonesië.
Featured designer
Yotam Ottolenghi is de eigenaar en chef-kok van zes restaurants en delicatessewinkels in Londen. Hij is de auteur van acht succesvolle kookboeken, inclusief beroemde titels zoals Plenty, Jeruzalem en Simpel. Naast vele andere prijzen won Yotam tweemaal de Amerikaanse James Beard Award en de UK National Book Award. Yotam schrijft al meer dan dertien jaar een wekelijkse column voor de Saturday Guardian en is ook regelmatig terug te vinden in de New York Times. Zijn voorliefde voor groenten en ingrediënten die vroeger als ‘exotisch’ werden beschouwd, heeft geleid tot wat sommigen het ‘Ottolenghi-effect’ noemen.
Met een uitgebreide waaier aan kleuren, groenteprints en positieve vibes weerspiegelt de nieuwe FEAST-collectie alles waar zijn ontwerper voor staat. Chef-kok Yotam Ottolenghi maakte deze expressieve collectie met een van de meest leuke momenten in gedachten: samenkomen met vrienden en familie, een hapje eten en verhalen uitwisselen. Voor het project sloeg de chef-kok de handen in mekaar met de Italiaanse kunstenaar Ivo Bisignano. “Ivo is een goede vriend en een soulmate om al mijn ideeën creatief vorm te geven”, vertelt Yotam Ottolenghi. “Ongeacht het medium waarmee hij werkt, is zijn kunst eerlijk, expressief, opvallend, vrolijk en kleurrijk. Kenmerken die we ook in onze gerechten proberen te stoppen.”